Bottnar:
3 dl mandelmjöl
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, äggvita och socker och spritsa ut ca 30 små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smörkräm:
300 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 dl florsocker
Vispa fluffigt och smaksätt smörkrämen med något av följande alternativ:
A. 50 g smält, avsvalnad choklad
B. 50 g smält, avsvalnad mjölkchoklad och ½ dl mosade hallon
C. 50 g smält, avsvalnad vit choklad, finrivet skal av 1 citron och 1 tsk pressad citronsaft
Lägg smörkrämen på biskvibottnarnas platta sida med en tesked så att de får en toppig form. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
Topping:
150 g mörk eller vit choklad.
Smält chokladen och låt den svalna. Doppa smörkrämssidan på biskvierna i chokladen. Ställ i kylen minst en timme till chokladen stelnat.
Ps. vill du ha en snygg och jämn yta "spetsar" du kakan på en kniv, men om du inte bryr dig om det estiska - OCH ser fram emot att få slicka av fingrarna när du är färdig, struntar du i kniven.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar