måndag 30 juni 2014

Blå "pasta vongole"

Plötsligt galet sugen på "pasta vongole", men kunde inte riktigt motivera mig till att köpa vongolemusslor för 159 kronor kilot, när det var extrapris på ett kilo blåmusslor för 39 spänn. Fick helt enkelt bli en "blå vongole pasta"!

/Moster


 
1 kg blåmusslor
4 klyftor vitlök
12 cocktailtomater
½ röd chili
2 dl vitt vin
1 knippe persilja
1 dl olivolja
ev. saft av en ½ citron
 
Skölj och borsta musslorna under kallt vatten. Släng de som inte öppnar sig. Skiva vitlöken tunt, dela tomaterna, hacka chilin och persiljan.
Hetta upp olja i en gryta. Lägg i musslorna, rör om. Tillsätt vitlök och vin, lägg på locket och låt koka någon minut. Lägg i tomater och chili, smaka av med salt. 
Vänd ned såsen i nykokt pasta, tillsätt persilja och smaka av med salt (och citronsaft).
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar