fredag 2 maj 2014

Tapasinspirerad tjejmiddag utan röd tråd

Med två Spanienresor på kort tid (se  Mallorcaresan här och resan till Barcelona här) - och den övriga familjen på resande fot - var det självklart att tjejmiddagen skulle bestå av olika smårätter. Men med en värdinna som var smått ofokuserad blev det dessvärre ingen tydlig röd tråd i måltiden - å dessutom hittade jag en bortglömd rätt i ugnen dagen efter - men det som serverades smakade, tack å lov!

/Moster






Som fördrink bjöd jag på bubblig blodapelsin med smak av timjan. Den övriga menyn bestod av:
 
Räk- och mangosallad med chili, avokado och koriander
Kallrökt lax med lime
Kycklingbullar med mangochutney (serverade dem med smörstekt salvia)
Varm kronärtskocksröra
Marinerad zucchini med mozzarella
Tomatsallad med dill och fetaost



På bordet fanns också grönsallad, marinerad oliver, stenugnsbakat bröd och tryffelolja att doppa brödet i. Och till kaffet blev det vit kladdkaka med lime och kladdkaka med mjölkchokladtryffel (har tidigare bjudit på "kladdkaka black and White" - se här - men då gjorde jag Leilas variant på kladdkaka). Men kvar i ugnen stod alltså vad som skulle blivit chevrégratinerade rödbetor med honung och pinjenötter. Dessutom avböjde tjejerna Serranoskinkan och salamin i brist på plats i magen: löjligt.... ! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar