Premiärrätten i grytan lagades idag: Gafflad gris (fast ja, jo. Jag erkänner. Det låter trevligare med Pulled Pork). Och riktigt gott blev det. Måste varit min ljusblå som gjorde det!
/Moster
Nedan hittar ni både latmajas variant med en flaska färdigköpt sås och en "från grunden"-variant. Den sistnämnda kan behöva lite extra vatten under tillagningstiden. Lätta på locket och kolla läget då och då.
Till 6 personer
1,5 kg benfri fläskkarré i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska (ca 250 ml) BBQ-sås med hickory (alternativt blanda 1,5 dl ketchup, ½ dl vatten, ½-1 msk chipotlepastapasta, 1 msk farinsocker, ½ tsk mald koriander, 1-2 tsk mald spiskummin och ev. 1 msk whisky).
Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet runt om och lägg det i en gryta. Klyfta löken och skala vitlöken och lägg det runt köttet i grytan. Häll på BBQ-sås så det täcker kött och lök. Sätt på locket, ställ in grytan i ugnens nedre del och låt stå ca 4-5 timmar tills köttet är mört. Dra isär köttet med en gaffel så att det blandas med såsen. Servera med hamburgerbröd, majs, skivad rödlök, tomater, avokado och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar