/Moster
Ps. hade ingen vanlig filmjölk i kylen, så jag använde vaniljyoghurt. Mycket gott!
2 msk hel kardemumma
3 dl vetemjöl
1,5 dl råsocker
1,5 tsk bakpulver
150 g smör
1,5 dl filmjölk
Marinerade björnbär: ½ vaniljstång, 1 dl socker, 1 citron (skal och saft), 1 pkt frysta björnbär.
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en liten rund kakform.
Stöt kardemumman grovt i mortel. Blanda kardemumman med de torra ingredienserna. Skär smöret i små kuber och finfördela det i den torra blandningen. Blanda snabbt i filmjölk (vaniljyoghurt) och häll smeten i formen. Grädda i 30 minuter i ugnens nedre del. Servera med lättvispad grädde och marinerade björnbär.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka socker, citronsaft, vanilj och remsor av citronskal i ett par minuter till sirapsliknande konsistens. Lägg i björnbären och låt puttra några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar