Men som vuxen återkommer jag till de där rätterna och smakerna. Gång efter annan försöker jag upprepa dem så som mormor gjorde. Med potatisplättarna går det dåligt - de blir helt enkelt inte så där goda hur jag än försöker - men med omeletten går det bättre! Min variant kanske är något modernare med fetaost, spenat och - ibland - soltorkade tomater. Men jag skivar fortfarande ned lite kall kokt potatis och det blivit någon över - även om omeletten är lika god utan.
/Moster
4-6 portioner
2-3 msk olivolja
10 cocktail tomater
½ hackad rödlök
6 ägg
4 dl mjölk
2 dl riven ost
400 g hacka spenat (fryst funkar fint)
ca 100 g fetaost
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 garder. Häll oljan i en ugnsform och smörj runt. Halvera tomaterna och sprid ut i formen med skärsidan upp. Lägg i den hackade löken. Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter.
Tina spenaten om den är frysen. Vispa ägg, mjölk och riven ost. Salta och peppra.
Sprid spenaten över tomaterna och löken. Smula över fetaosten. Häll över äggsmeten och grädda i ca 25 minuter tills omeletten fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar