Ps. Den andra gången vi gjorde soppan "rundade" vi av med att tillsätta lite grädde efter att soppan mixats slät. Gott det också.
6 paprikor (röda eller gula)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
2 dl vitt vin
7 dl hönsbuljong
flingsalt och nymalen peppar
lite olivolja till serveringen
Dela paprikorna, ta ur kärnhuset och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem i ugnen på 275 grader i ca 15-20 minuter tills skalet blivit svart.
Lägg paprikorna i en skål med lock och låt dem stå i ca 20 minuter så att skalen lätt kan dras av.
Strimla de grillade paprikorna, skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Lägg i paprika och häll på vin. Låt vinet koka in ett par minuter och häll sedan på buljongen. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Mixa soppan slät. Salta och peppra. Servera varm eller kall med lite olivolja över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar