200 g digestivekex (ca 13-14 st)
100 g smör
400 g vit choklad
250 g mascarpone
200 g Philadelphia
2 dl vispgrädde
250 g blåbär - färska eller frysta
Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Fördela kakblandningen i en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.
Smält chokladen över vattenbad. Blanda/Vispa försiktigt mascarpone, Philadelphia och grädde. Rör ned den smälta chokladen och vänd ner blåbären. Häll smeten i formen och ställ kallt minst 2-3 timmar innan servering.
Ps. När det gäller att krossa digestivekex till cheesecake har jag provat allt: matberedare, mortel, fingrarna.... Men bäst tycker jag det funkar att lägga kexen i en plastpåse (av det kraftigare slaget, typ en "zippåse") och banka sönder kakorna med en kavel eller något liknande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar