Så jag sänkte ambitionsnivån och nöjde mig med att riva ner lite rivet limeskal i tårtbottnen. Som "grädde" prövade jag Alpro Soya's vispbara "Airy and Creamy". Perfekt "fluff" för en sommartårta - och faktiskt rätt god oxå.
/Moster
Ps. jag delade tårtan i tre delar, med visst besvär. Nästa gång tror jag att jag gör två satser tårbottnar och delar varje i två delar - så blir tårtan riktigt hög och kalasfin!
Minitårta
2 ägg
1 dl socker
½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
½ tsk bakpulver
Rivet skal av en lime
Smöra och bröa en kakform, ca 12 cm i diameter (med mjölkfritt margarin, så klart).
Vispa ägg och socker pösigt.
Riv limeskalet och blanda ner i smeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna.
Dela kakan i tre delar. Bred mosade blåbär blandade med lite vispad sojagrädde på det första lagret, mosade jordgubbar blandade med lite sojagrädde på det andra och bred resten av sojagrädden över tårtan. Dekorera med jordgubbar och runda strösselkulor i karamellfärg.
Fler jordgubbstårtor och tårtbottnar hittar Ni här:
Jordgubbstårta med vit choklad
Enkel jordgubbstårta
Jordgubbstårta med kardemumma
Fruntimmerstårta
Jordgubbstårta med vit choklad
Enkel jordgubbstårta
Jordgubbstårta med kardemumma
Fruntimmerstårta
Tack för ett bra recept. Min son Loke kommer nog bli väldigt nöjd :)
SvaraRaderaDet håller vi tummarna för! =)
RaderaKan man göra en stor tårta om man blandar dubbelt av ingredienserna?
SvaraRadera