/Moster
Ps. Eftersom kakan bakas på olja istället för smör passar den perfekt att bjuda laktosintoleranta på.
8-10 bitar
2 ägg
2½ dl socker
2 stora rödbetor (skalade och fint rivna)
1 citron (skal och saft)
1½ dl rapsolja
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
glasyr: 2½ dl florsocker och 1½msk färspressad citronsaft. Blå vallmofrön till dekoration.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivna rödbetor, citronskal, citronsaft och olja.
Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten.
Häll smeten i kakformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna och stjälp upp den.
Rör ihop glasyren, bred den över kakan och strö över vallmofröna.
Det låter supergott =)
SvaraRaderaJag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)
Kom gärna förbi!
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html
Väldigt mysig blogg du har =)
SvaraRaderaKRAM
Vi tackar å bockar!
Radera