/Moster
Ca 12 st
2 dl helt bovete
1 dl nötter, t.ex. hasselnötter eller valnötter
2 dl blandade fröer, t.ex. solrosfrön, pumpakärnor och linfrön
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk hel kummin
1 tsk hela fänkålsfrön
4 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1½ msk sesamfrön
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt bovetet och låt koka ca 5 minuter. Sila av och skölj i kallt vattten.
Grovhacka nötterna och blanda med alla de torra ingredienserna.
Tillsätt bovete, filmjölk och sirap. Rör ihop till en lös deg.
Klicka ut 12 degbollar på en plåt med bakplåtspapper (använd två skedar). Strö över sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Ser toppen ut! Har gjort filmjölkslimpor, men av någon anledning aldrig frallor. Det här KAN bli en del i den perfekta helgfrukosten...
SvaraRaderaJag gillar också tanken på frallor, känns alltid lättar att "ta med" - både till jobbfrukost och på picknick. Varför är det så egentligen....? /Lilla jag.
SvaraRadera