Den funkar också som förrätt på vilken middag som helst - särskilt som den är superenkel att göra och går att frysa. Hos oss serverades den exempelvis på nyårsafton.
/Moster
1-2 krukor dill
1 lite brk musslor i vatten
500 g räkor med skal
3 dl vispgrädde
3 ägg
½ stor tub Kalles kaviar
Salt och peppar
Lägg ett tjockt lager finklippt dill i botten på en smord, avlång brödform.
Grovhacka musslorna och lägg ovan på.
Grovhacka räckorna och lägg dem ovanpå musslorna.
Blanda grädde, ägg och kaviar. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i formen.
Grädda i 200 grader i ca 45 minuter. Låt svalna.
Servera med en sås på ca 1 msk senap per dl gräddfil blandat med finklippt dill. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar