Men så fick bloggen "Om jag var Din hemmafru" mig på andra tankar: man behöver ju inte göra enligt traditionens- och konstens alla regler. Det går att inspireras och göra enklare varianter på asiatisk mat - även utan wok! Så här kommer min variant - och vad jag hoppas är det bästa av två världar.
/Moster
För 4-6 personer
4 – 5 skivor välmarmorerad fläskkarré
1/2 dl kinesisk soja
en gnutta riven vitlök
en gnutta riven vitlök
1 litet knippe salladslök eller en bit purjolök
1 gurka
2 msk rostade sesamfrön
1 liten påse färska böngroddar
Hoisinsås
ca 20 pannkakor för Pekinganka.
Sätt ugnen på 175°C.
Banka ut karréskivorna så tunt som möjligt. Lägg dem på en bakpappersklädd långpanna. Riv lite vitlök och blanda med sojan. Droppa generöst med soja över köttet. Gnid in sojan i köttet, vänd och upprepa på andra sidan. Ugnsstek mitt i ugnen ca 60 minuter eller lite längre.
Strimla gurka och salladslök. "Snoppa" böngroddarna.
Skär köttet tunt, strö över sesamfrön, "ångkoka" pannkakorna i sin förpackning ett par minuter i mikron.
Ställ fram alltsammans och låt var och och först bre hoisinsås på en pannkaka, lägga på gurka, lök, groddar och kött, rulla ihop och njuta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar