/Moster
4 port/ca 15 minuter
2 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
4 dl vitt matlagningsvin
3 dl grädde
1 msk torkad timjan (eller Ölandskrydda)
1 pkt bacon (140 g)
1 dl hackad persilja
Skölj musslorna under kallt vatten, släng dem som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.
Hacka och fräs löken i lite olja i en stor kastrull. Häll på vin, grädde och timjan och låt koka upp. Lägg i musslorna och låt koka under lock i ett par minuter tills musslorna öppnat sig. Skaka kastrullen då och då.
Klipp bacon i små bitar och fräs det i en kastrull. Häll i spadet från musselkoket och låt det koka ihop med baconet ett par minuter.
Lägg musslorna i djupa tallrikar, häll över baconspadet och strö över persilja. Servra med en bit gott bröd.
det låter väldigt gott!! <3
SvaraRadera