fredag 25 mars 2016

Våfflor med kardemumma och citron

Om Ni tröttnat på vårt ständigt tjatande om saker med kardemumma, citron och blåbär, bör Ni sluta läsa nu. Men om Ni, som vi, inte kan få nog vill vi rekommendera våfflor med citronskal och kardemumma i smeten. Tillsammans med grädde och blåbär är de en riktig hit!

Ps. Den som gav oss receptet berättade att det kom från en tidningsartikel om olika bakverk som blandas till ett. Typ "Cronuts", en blandning mellan Doughnuts och Croissanter som enligt media var en hit i New York för något år sedan. Det har ska tydligen vara en kombination av muffins och våfflor. Typ Muffles, alltså....
 
 
Fler våffelrecept hittar Ni här:
 

 
(ca 10 våfflor)
 
200 g smält smör
2 ägg
1,5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl mjölk
2 msk krossad kardemumma
Skal av 1 citron
2 dl frysta blåbär
 
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ned dem i äggsmeten varvat med mjölken och rör till jämn smet. Vänd ned det avsvalnade smöret, kardemumma och citronskal. Häll ca 1 dl smet i våffeljärnet per våffla och strö över några frysta blåbär. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera dem med lättvispad grädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar