Dessvärre innebar den sena timmen torkad koriander (obs, inte mald) på burk istället för den färska varianten. Men gott blev det i nudelsoppan (vars buljong drygades ut med ett par skivor chili och ett par centimeter bankat citrongräs).
Och faktum är att det blev en perfekt matlåda: Nudlar och buljong i pulverform i en glaslåda tillsammans med tunt skivade grönsaker (vårlök, paprika och morötter i min). Häll kokat vatten från vattenkokaren över och låt stå ett par minuter så att grönsakerna "kokas".
400 g kycklingfärs
(1 ägg)
1 riven vitlöksklyfta
ca 2 cm riven ingefära
rivet skal av en ½ lime
½ finhackad chili
Salt och peppar
(½-1 msk rismjöl)
(kyckling)buljong att koka i
Blanda färsen med kryddorna. Forma små till medelstora bullar och koka ca 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar