4-6 kycklingklubbor eller kycklingbröst med skinn, ca 1,5 kg
1 citron
1-2 krukor basilika
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
3-4 medelstora fänkål
servera med sallad på bladspenat, minmozzarella och cocktailtomater
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citronen och riv skalet och blanda med hackad basilika, hackad vitlök och en rejäl skvätt olivolja så att det blir en röra. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Skiva fänkålen tunt och lägg den i formen.
Lyft på kycklingens skinn och peta in så mycket av röran som du kan. Gnugga resten runt kycklingdelarna. Lägg kycklingen på fänkålsbädden. Baka i ugnen ca 20-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar