ca 8-10 bitar
200 g kavring
75 g smör
4 gelatinblad
1 dl creme fraiche
300g philadelphiaost
1/2 rödlök
ett par kvistar dill
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 tsk citronskal + 1 tsk citronsaft
salt och peppar
ca 500 g räkor med skal
Smält smöret och mixa brödet. Klä en form med plastfolie. Tryck ut brödet i formen
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, smaka av med salt och peppar..
Krama vattnet ur gelatinet och smält det på svag värme. Blanda ned det smälta gelatinet i krämen och bred den över brödbottnen. Låt stå kallt till fyllningen stelnat, ca 3 timmar.
Skala räkorna. Lyft kakan försiktigt ur formen. Strö finklippt gräslök över kakan. Blöt en kniv i varmt vatten och skär kakan i bitar. Garnera med räkor, löjrom, dill och en citronskiva.
Mums! Tänkte göra en sådan till nyår, men dt blev en västerbottenostpaj.
SvaraRaderaOch jag tvärtom: tänkte göra en västerbottenpaj, men det blev den här...! =)
Radera