Ps. En annan efterrätt med brunchkänsla är "Snabb cheesecake i glas".
Äppelsmulig efterrätt i glas (4 port)
4 äpplen
1 msk farinsocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm muskot
10 g smör
smulor:
25 g smör
3 msk råsocker
2 dl havregryn
1 tsk stött kardemumma
ca 2 dl vaniljyoghurt eller vaniljkesella till servering
Börja med smulorna: smält smöret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt socker, havregryn och stött kardemumma. Låt allt rosta, rör om då och då så att det inte bränns. Häll över en skål och låt svalna.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Skär dem i bitar. Smält smöret i stekpannan och stek äpplena mjuka tillsammans med kryddorna.
Varva smulor, äpplen och vaniljyoghurt/kesella i glas och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar