Ps. Det funkar på frysta bär oxå... Och missade du förra årets favoritsyltsmaker hittar du dem här:
500 g hallon
5 persikor
2 citroner
7,5 dl syltsocker.
Lägg persikorna i hett vatten någon minut så att skalen går att dra av. Dela dem, ta bort kärnorna och skär i grova (ganska stora) bitar.
Lägg persikobitarna i en kastrull med hallon, syltsocker och citronsaft. Hetta upp långsamt och koka i 10 minuter. Skumma väl.
Häll upp på rengjorda varma burkar och förslut.
Lägg persikorna i hett vatten någon minut så att skalen går att dra av. Dela dem, ta bort kärnorna och skär i grova (ganska stora) bitar.
Lägg persikobitarna i en kastrull med hallon, syltsocker och citronsaft. Hetta upp långsamt och koka i 10 minuter. Skumma väl.
Häll upp på rengjorda varma burkar och förslut.
Fina persikor på Solberga gård
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar