- av Mostern
Äntligen fredag! Som inledning på fredagsmyset åt vi Leila's Chiligrillade lax med mangosallad. Enkelt, gott och vackert.
4 bitar lax á 150g
4 msk sweet chilisås
4 msk japansk soja
2 tsk malen ingefära
2 msk olivojla
Blanda ingredienserna och marinera fisken under tiden som Du gör salladen.
2 mango
1 gurka
2 avokado
2 salladslöar
2 lime, saften
2 apelsiner, saften
salt, svartpeppar, tabasco
4 stora isbergssalaldblad
4 msk matlagningsyoghurt
basilika
Tärna mango, gurka och avokado i centimeterstora bitar i en skål. Skiva ner det gröna på salladslöken fint. Pressa över citrussaften och smaksätt med salt, svartpeppar och tabasco.3. Häll till sist ner oljan och blanda. Servera salladen i isbergssalladsbladen. Toppa med yoghurt och basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar