Polkakolakakor
100g smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2½ dl vetemjöl
1tsk bakpulver
½dl hackad polkagris
1dl socker
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2½ dl vetemjöl
1tsk bakpulver
½dl hackad polkagris
1. Smöret ska vara rumstempererat. Blanda sedan i socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.
2. Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite.
3. Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
2. Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite.
3. Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
Efter som jag är mjölkallergiker så använder jag mig av mjölkfritt margarin, Carlshamn eller Milda mjölkfritt. Det är verkligen inte svårt att baka utan mjölk det gäller bara att våga prova.
- Fröken Linda
- Fröken Linda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar