Till 2 liter glögg:
2 l äppeljuice , egen pressad eller köpt av bättre kvalitet (typ gomorron, brämhults eller tropicana)
2 kanelstänger
50 gr ingefära
1 vaniljstång
2 citrongräs
25 gr muscadvadosocker
2 kanelstänger
50 gr ingefära
1 vaniljstång
2 citrongräs
25 gr muscadvadosocker
Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna, skiva ingefäran. Krossa citrongräset med baksidan på knivhandtaget och dela det sedan. Blanda alltsammans i en kastrull och låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 minuter, stäng av värmen och låt drycken stå och dra ca 1 timme. Koka upp vid servering (och häll en skvätt mörk lagrad rom i glasen).
Ps. Receptet hade grannarna hämtat från en matblogg som de också rekommenderade: Tre kockar och sju kids (http://www.3kockar7kids.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar