Till fyra personer använde vi:
400 g oxfilé
2 gula lökar
4 potatisar
(en nypa strösocker)
salt och peppar
Vi skalade lök och potatis och skar dem i stora, jämna bitar. Löken stekte vi i smör på medelvärme i 10-15 minuter och tillsatte en gnutta socker på slutet. Salta och peppra.
Stek potatisen i smör och olja tills den blivit mjuk och fått färg (även här hade vi en gnutta socker - mest för att mormor en gång sa att stekt potatis alltid blir så mycket godare med lite socker). Salta och håll varm.
Stek köttet hastigt i en het panna. Salta och peppra.
Senapskrämen gjorde vi på
2 msk senapspulver
1½ dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
(någon msk finriven pepparrot)
Vispa grädden lätt oh blanda ned övriga ingredienser. Vispa ett par tag till och smaka av med salt och peppar.
Och vi serverade med
4 äggulor
nyklippt persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar