Ps. Dagen efter sprang Liten oxå maran: Minimaran. Det gick så klart bra, det oxå!
En variant på frikadeller i tomatsås med salvia och ricotta hittar du här.
Och recept på bananpannkakor finns här, men vanliga hederliga "pannkisar" med skivad banan funkade lysande. Och vill du ha något "stadigare" - och fjärilarna i magen inte tar alltför stor plats - finns ju alltid den amerikanska varianten med ägg och bacon.
Och recept på bananpannkakor finns här, men vanliga hederliga "pannkisar" med skivad banan funkade lysande. Och vill du ha något "stadigare" - och fjärilarna i magen inte tar alltför stor plats - finns ju alltid den amerikanska varianten med ägg och bacon.
DN:s pasta med kycklingfrikadeller
(4 port)
Tomatsås:
1 msk finhackad gul lök
(ev en liten vitlöksklyfta, finhackad)
1 msk olja
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
lite balsamvinäger
salt och svartpeppar
Kyklingfrikadeller
400 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
Bryn löken försiktigt i olja. Häll på vatten, krossade tomater, tomatpuré och smaksätt med balsamvinäger. Salta och peppra och låt koka ihop på svag värme medan du gör frikadellerna.
Blanda kycklingfärs med ägg, ost och kryddor till en jämn och ganska lös smet. Forma köttbullsstora frikadeller (skölj händerna i kallt vatten så går det lättare) och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Lägg försiktigt frikadellerna i såsen och sjud ca 20 minuter tills de är tillagade rakt igenom.
Servera med ca 400 g nykok linguine och nyriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar