söndag 1 februari 2015

Chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting

Inför ett möte som befarades bli av det jobbigare slaget, föreslog dottern att vi skulle baka (hon har tidigare noterat hur "tråkigt det måste vara att jobba hela dagarna utan riktig fikapaus"). Vi testade Linda Lomelinos chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting, ett recept vi hittade i en gammal tidning. Hur mötet gick? Mycket bra!


 
12 st
 
75 gram smör
½ tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1½ dl hett vatten
1 stort ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2½ dl socker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll alla flytande ingredienser och vispa till en slät smet. Fördela i muffinsformar (fyll dem max till 2/3) och grädda 17-20 minuter. Låt svalna på galler.
 
Frosting:
300 g rumstempererad philadelphiaost
300 g mjölkchoklad
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa philadelphiaosten krämig, tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm. Bred frostingen på avsvalnade muffins.



 
ps. Det här fina muffinshalsbandet fick dottern av sin pappa i present efter en NY-vistelse. Håll med om att asken är minst lika fin som halsbandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar