Röra med soltorkade tomater, parmesan och kapris
4 msk finhackade soltorkade tomater
1 msk finhackad kapris
1 msk finriven parmesan
Chimichurri
2 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 grön eller röd spansk chilipeppar, finhackad
2 dl finhackad persilja
1 dl finhackad koriander (ca 1 kruka)
1 dl finhackad oregano
2-3 dl olivolja
finrivet skal från 1 citron
½ dl citronsaft
1 tsk chiliflakes
salt och svartpeppar
Stöt lök och kryddor i en mortel. Tillsätt olja och citronsaft och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
På bordet fanns också
Tzatziki med senapsfrön
Och självklart blev det kaffe och kaka när mörkret fallet och älvorna dansade. Den här gången bjöd vi på två olika sorter: en mazarinkaka med jordgubbar och en persikokaka med kardemummagrädde.
Tack alla för att Ni hjälper oss att hålla liv i den här traditionen. Vi ses nästa år!
Om andra Hornsjön-middagar kan Ni läsa här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar