tisdag 9 februari 2016

Semlor i alla former och skepnader

Nu för tiden tycks det ha gått inflation i antalet varianter på semlor - och alla (?) tycks försöka komma på så knasiga versioner som det bara går. Vad är det för fel på gamla vanliga hederliga, undrar vi (även om Liten hade någon idé om att skiva bullarna och rosta dem så att de blev "tacoskalsformade" och sedan fylla dem med godsaker)? Särskilt i mini-/munsbitsformat?

 
Släta bullar på gammal hederlig vetedeg med kardemumma. Vi skär av ett "lock", gröper ur ett hål, och rör det urgröpta brödet mjukt med mandelmassa och lite mjölk. Fyller hålet, spritsar på grädde, på med locket och så lite pudrat florsocker över. Hepp!

 
DN lördagen den 6 februari 2016

1 kommentar:

  1. Jag instämmer med det bestämdaste! Ett osynligt otyg är att blanda mandelmassa i grädden! But why?!

    SvaraRadera