Ibland händer det. Att mannen får för sig att laga mat eller baka. Och då görs det med besked, alltså flera olika saker på en och samma gång. Och helst med recept från en alldeles nyinköpt kokbok. "All in", alltså. Senast inhandlades en bok om glutenfritt bröd. För även för icke glutenintoleranta kan det vara bra att dra ned på det vita mjölet ibland. Nyligen bjöds jag och dottern på scones till frukost. Mycket gott!
/Moster
10 scones
120 g sojamjöl
120 g rismjöl
8 g psylliumfröskal
½ msk råsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
80 g smör
500 g mjölk
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör och rör smeten jämn. Rör i mjölken. Låt degen stå och dra i ca 15 minuter.
Klicka ut till 10 stycken scones på en plåt. Grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.
Boken "Nytt bröd. Baka gott utan gluten" är skriven av Jessica Frej och Maria Blohm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar