- av Fröken Linda & Hennes Moster
Vi har tidigare talat om klassiska smakkombinationer (se nedan). För oss tillhör rabarber och kardemumma den kategorin, vare sig det handlar om bakverk eller glass. Just det sistnämnda testades nyligen tillsammans med en slags rabarberkompott som fick extra skjuts av den kryddiga glassen. Eller kanske var det tvärtom.....?
4 port
25 g mandel, ca ½ påse
300 g rabarber, ca 3 kraftiga stjälkar
2 msk smör
½ dl socker
½ dl vatten
Hacka mandeln och rosta den i en torr panna. Skär rabarberna i bitar. Smält smöret i en stekpanna (teflon) och fräs rabarbern i några minuter. Strö över socker och värm tills det smälter. Häll på vatten och låt koka i 3 minuter. Lägg upp på tallrikar med glass (vanilj). Strössla över mandel och servera genast.
Tidigare inlägg om smakkombinationer:
1. Chili, lime, ingefära och vitlök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar