måndag 9 maj 2011

Varm sallad med kräftstjärtar och citrusyoghurt

av Mostern

Risoni är en pastasort som ser ut som ris, något min 4-åring har lite svårt att förstå. Men gott är det, särskilt i sallad. Det här är en vardagsfavorit som även funkar kall på picknicken.


Risonisallad till 4 personer

4½ dl risoni
2 små fänkål (ca 300g)
250g sparris (fryst funkar bra)
2 msk olivolja
1 brk kräftstjärtar (170g)
1 kruka dil
50 g blandad sallad
salt och peppar

Citrusyoghurt
250g keso
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
Salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda keso och yoghurt. Smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar. Strimla fänkål tunt och skär sparrisen i mindre stavar. Fräs i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt nykokt risoni. Vänd ner kräftstjärtar och hackad dill. Servera med sallad och citrusyoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar