lördag 7 maj 2011

Stekt halloumi med honung, chili och pinjenötter

av Mostern

När det gäller mat är jag periodare. Jag äter nästan allt i perioder, beroende på lust och smak. Jag kan snöa in totalt på en smak, en rätt eller ett tillagningssätt och äta det tills det känns som "aldrig mer".  Men en del perioder beror så klart på säsong. Med sommarvärmen kommer t.ex. längtan efter halloumi. Så idag blev det stekt halloumi med honung, chili och pinjenötter till förrätt.

Tyvärr hade vi ingen mynta hemma, så det blev några basilikablad istället. Dessutom valde jag att fräsa den finhackade chilin med osten ett par sekunder för dotterns skull: Hon äter det mesta, men rå chili är ingen höjdare....!


Stekt halloumi med honung, chili pch pinjenötter /4 p

1 pkt (250 g) halloumi
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
½ röd chili, finhackad
2 msk rostade pinjenötter
½ kruka mynta

Skiva osten och stek i hälften av oljan. Lägg upp på fat. Ringla över honung och olja, strö över nötter, chili och mynta. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar