fredag 6 maj 2011

Moules Marinière

av Mostern

Tänk att jag som en gång inte tyckte om musslor nu kan få riktigt sug efter moules, moules frites, moules marinière. Perfekt fredagsmat är det också eftersom det går snabbt att laga. Jag serverar med en "fuskaioli" och lite grillat bröd.


Moules Marinières (4 port)
ca 2 kg blåmusslor (två nät)
6 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
Olivolja
2 dl vitt vin
4 dl grädde
½ dl vatten
2 tsk dragon (eller en kruka färsk)
ett knippa persilja
flingsalt och nymalen svartpeppar

Tvätta och spola musslorna i kallt vatten. Släng dem som inte sluter sig.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i lite olivolja. Lägg i musslorna. Tillsätt vinet och låt koka upp. Häll på grädde och kryddor. Låt koka under lock ca 2 minuter tills musslorna öppnat sig. Servera i djupa tallrikar med pommes frites och/eller grillat lantbröd och aioli.

Mosterns fuskaioli
ca 2 dl majonnäs
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk tomatpuré


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar