lördag 14 maj 2011

Pizzasnurror

- av Mostern

Till dagens utflykt gjordes det pizzasnurror. Perfekt picknickmat som kan ätas både ljumma och kalla. Eftersom våra utflykter ofta blir av i sista minuten gör jag dem oftast på färdig pizzamix, men självklart är det bättre med egen hemmagjord deg.

Ps. Om Du använder den färdiga, färska pizzadegen från affärens kyldisk så kavla ut degen lite på bredden och ta bara en del av tomatsåsen, annars blir snurrorna för lösa och "blöta". Ersätt baconet med en förpackning mozzarella i tärningar om Du vill ha vegetariska snurror.


Pizzasnurror, ca 20-22 stycken.

1 sats pizzadeg (egengjord, från mix eller färsk från kyldisken)
3 msk tomatpuré
1 pkt bacon (140g)
1 rödlök
3 tomater
2½ dl riven ost
½ dl färska örter, t.ex. basilika och oregano (den frysta blandningen med italienska örter funkar oxå)
1 ägg till pensling
torkad oregano

Gör pizzadegen. Kavla ut på mjölat bord till en rektangel ca 25x40cm. Bred ut tomatpuré och klipp över bacon. Finhacka löken och tärna tomaterna. Fördela detta på degen. Strö över ost och örter. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär ca 1½ cm breda skivor och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakpapper. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

1 kommentar:

  1. De var så otroligt goda!! Vi lagade dem vegetariska och det funkar minst lika bra! Tack för ett underbart recept! :D

    SvaraRadera