söndag 29 maj 2011

Scones till Mor

av Mostern

Sedan vi fick barn - och långt innan det, faktiskt - har Mors dag-brunch varit tradition. Ibland ute (helst på Långbro värdshus), ibland hemma med familj och/eller vänner. Idag var det visserligen bara dottern och jag, men varför ändra på ett vinnande koncept? Så vi fixade lite lyxig frukost för två: Vi bakade scones som vi åt med philadelphiaost och jordgubbssylt. Till det blev det filmjölk med blåbär, hallon och quinoapuffar, kaffe/te och goda juicer - alltmedan vi småpratade om gårdagen och bläddrade i varsin tidning. Mys!


4 Scones /eller 8 små
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
40 g smör
1 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser, smula ner smöret och häll på mjölken. Arbeta ihop till en smidig deg och dela i fyra delar/åtta delar (om du gör de mindre varianterna kan Du lägga dem i bullpapper). Grädda ca 10-12 minuter i 275 grader. Ät dem varma med smör eller philadelphiaost och sylt eller marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar