tisdag 14 juni 2011

Italiensk köttsoppa

av Moster

Lusten att äta soppa under sommaren infinner sig rätt sällan, särskilt inte sådan som kräver långkok. Men ibland händer det!

Ps. Eftersom jag fortfarande har frysen full med trattkantareller slängde jag ner ett gäng i den här soppan, men egentligen behövs det inte alls. Att riva lite parmesan över soppan när den serveras är nog inte helt fel heller....


4 port

ca 500 g benfri högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Smör och olivolja
2 msk tomatpuré
1 zuccini, ca 450 g
(ca 1 dl frästa trattkantareller eller champinjoner)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1,2 liter kalvbuljong
2 dl lätt creme fraiche
2 msk pesto
färsk basilika

Skär köttet i bitar, finhacka lök och vitlök. Bryn kött och lök i lite olivolja och smör i en gryta. Rör i tomatpuré, salt och peppar. Slå på buljongen och låt koka ca 55 minuter. Skär zuccinin i bitar och häll i grytan (ev. tillsammans med svampen). Låt koka ytterligare 10 minuter. Rör ner creme fraiche och pesto. Låt koka upp. Servera med ca 1½ dl finhackad basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar