torsdag 23 juni 2011

Prinsesstårta till Prinsessan

av Moster

Idag fyller vår prinsessa 4 år. Så vad passar bättre än att bjuda på ännu ett tårtrecept idag? Den här gången på prinsesstårta. Marsipanen köpte jag i form av ett färdigt tårtlock på Ica som erbjuder tre olika färger i det sortiment som har "baka hemma som på konditori" som slogan. Där fanns också marsipanrosor (och en hel massa annat skoj att dekorera bakverken med). Men nästa gång ska jag nog behärska min iver att dekorera tårtan: att ha tre marsipanrosor istället för en skapade dilemma på kalaset. För vem skulle få de övriga två...?

Ps. Orginalreceptet kommer från Arla.


Tårtbotten, ca 12 bitar
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra varorna och vänd ner. Häll i en smörad och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i  175 grader, ca 35 minuter. Låt vila en stund, stjälp upp och låt svalna. Dela i tre delar.

Fyllning 1: Vaniljkräm
Blanda skal och saft av ½ citron, 50 g smör och 2 dl socker i en kastrull och värm tills smöret smält. Vispa 1 ägg och 3 äggulor, tillsätt ½ dl grädde och 3 msk maizenamjöl utrört i ca 2 msk koncentrerad flädersaft. Häll ned detta i kastrullen och värm under kraftig omrörning tills krämen tjocknar.

Fyllning 2: Mosa 250 g hallon med 2 msk socker. Blanda med ca 1 dl vispad grädde.

Lägg ihop tårtan, bred ca 2 dl vispad grädde över tårtan och bred locket över. Dekorera - och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar