Att jag frossar i jordgubbar så ofta jag kan vet Ni säkert vid det här laget. Särskilt älskar jag att kombinera de söta gubbarna med peppar (både svartpeppar och grönpeppar är super till jordgubbar). Häromsistens blev det jordgubbssallad till citronmarinerad kyckling. Perfekt sommarlunch - med eller utan bulgur till.
Ps. lite grillad halloumiost i tärningar är oxå gott i salladen.
4 portioner
ca 500 g kycklingfilé, delade på längden (så går de fortare att tillaga) marineras i (minst 30 minuter):
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
några repor färsk timjan (eller ett kryddmått torkad)
Trä kycklingen på spett och grilla dem tills de är klara. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Jordgubbssallad
1 liter jordgubbar, ansade och klyftade
2 avokador i bitar
(ev. 1 pkt halloumiost, grillad och tärnad)
1 dl färsk mynta i strimlor
1 påse machésallad
flingsalt
nymalen svartpeppar
½ dl rapsolja
2 msk pressad citron
Blanda dressingen och häll över jordgubbarna och avokadon. Vänd ner sallads- och myntabladen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar