onsdag 8 juni 2011

Pastasallad - perfekt picknickmat

av Mostern

Att vara heltidsarbetande småbarnsförälder är ingen lek i maj/juni. Samtidigt som mängden jobb hopar sig på kontoret inför den stundande semestern är almanackan fulltecknad av trevligheter, både på jobbet och privat. Det är picknick efter jobbet här, sommarfest där. Utflykter för dottern, sommaravslutningar, födelsedagskalas, helger på landet osv. Å jag klagar inte: det mesta innebär ju tillfällen att få laga mat och bjuda på mat - och därmed också tillfällen att pröva nya recept.

Till gårdagens sommarfest fick det dock bli en gammal favorit i repris: pastasallad. Mest av logistiska skäl. Tog med nästintill färdigblandad sallad till jobbet där den förvarades i kylen tills det var dax att blanda i fler grönsaker och ge sig av. På vägen dit köpte jag gott bröd på Fabrique, bubbelvatten på Ica och fyllde min kaffetermos på Panini. Et voilá - så gick livspusslet ihop den gången oxå!


Pastasallad på Mosterns vis

Blanda färdigkokt valfri pasta med ca 1 msk pesto per pastaportion, ett par finklippta soltorkade tomater, lite fint skivad rödlök, några kalamataoliver och lite olivolja (kan uteslutas beroende på hur "stark" pestosmak Du vill ha). Blanda sedan i cocktailtomater, lite mozzarella, ruccolasallad och ev. lite parmaskinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar