lördag 18 juni 2011

Osttårta

av Moster

När min pappa gifte sig för några år sedan ville de ha festen i bröllopspresent, dvs. alla gäster bidrog till bröllopsmiddagen. Vi gjorde bland annat en osttårta som fick mycket uppskattning och som passar på vilken fest eller buffé som helst. Med lite kex och frukt är den också god som avslutning på en måltid.

Ps. Eftersom min man på senare år blivit allergisk mot nötter - märkligt nog funkar pinjenötter - hoppade vi över valnötterna senast och dubblade mängden pinjenötter. Lika gott det!


Osttårta

Brietårta, ca 300-500 g
150 g chévre
1 dl grädde
½ dl rostade pinjenötter
½ dl rostade valnötter
½ dl russin
2-3 msk finklippt persilja
2-3 msk finklippt gräslök

Dela tårtan i två delar. Blanda chévre med grädde, nötter, russin och hälften av persiljan och gräslöken. Rör till en jämn smet och bred över den ena halvan av brietårtan. Lägg den andra över och rulla tårtan i resten av örtkryddorna. Tryck ihop lite, plasta in och förvara i kylskåpet en stund. Servera med frukt och kex.

2 kommentarer:

  1. Vad spännande!
    Detta ska jag prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till - hoppas att Du gillar den lika mycket som vi gör.

      Radera