torsdag 14 april 2011

Citronpasta med quorn och pumpakärnor

- av Fröken Lindas Moster

Att blanda nykokt pasta med tomater, basilika, god olivolja och lite citron finns det oändliga varianter på. Själv byter jag ofta ut basilikan mot persilja och lägger till lite chili och några räkor (eller scampi). I Laga Lätt (nr 3/mars 2011) presenterades ett vegetariskt alternativ med quorn. Mitt tips är att krama ur tomaterna (på äkta Jamie Oliver-vis), lägga till lite vitlök (skivad), använda all citronsaft och spara en del av pastavattnet för att blanda i såsen.




4 portioner

1 citron, skal och saft
1 ask körsbärstomater
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
3 msk god olivolja
1 dl pumpakärnor
1 påse frysta quornbitar
1 kruka basilika
2 msk olivolja
 flingsalt och nymalen peppar
Papardellepasta
(lite pastavatten)

Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Skiva vitlöken. Skölj och halvera tomaterna och krama ur kärnorna i citronsaften. Tillsätt citronskal och olivolja. Salta och peppra.
Rosta pumpakärnorna gyllenbruna i lite olja och flingsalt.
Koka pastan. Spara lite av kokvattnet. Stek quornet i olja på medelvärme i ca 4-5 minuter. Häll citron och tomatblandningen (och eventuellt lite av kokvattnet) i pannan. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Blanda med pastan och servera med finhackad basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar