onsdag 6 april 2011

Ugnsbakad mango med rom

- av Fröken Linda och hennes Moster

Efter en "tung" eller stor måltid föredrar vi fräscha, syrliga och lite "lättare" efterrätter. I Anna och Fanny Bergenströms kokbok "Under valnötsträdet" finns en riktig favorit: Ugnsbakad mango med rom. En miss i planeringen innebar att det blev ljus rom istället för mörk (och mjölkfritt smör till formen), men det funkade precis lika bra!



4 port
4 mangofrukter
50 g smör + lite till formen
6 msk mörk (eller ljus) rom
4-5 msk råsocker
2 passionsfrukter

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och klyfta mangon på längden. Lägg bitarna i en smord ugnsfast form. Klicka över lite smör, häll på rom och strö över sockret. Ställ in formen i gunen ca 10 minuter eller tills mangon fått färg. Låt svalna lite, toppa med urgröpt passionsfrukt och servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar