fredag 8 april 2011

Club Sandwich med avokadodressing

- av Fröken Linda och hennes Moster

Lika mycket som vi älskar bra, vackra och inspirerande kokböcker som vi kan läsa från pärm till pärm, avskyr vi trista kokböcker, med tråkiga bilder och oinspirerad text. Ibland dissar vi (mest Moster, om sanningen ska fram) kokböcker för att vi ogillar författaren - på väldigt subjektiva och icke-faktamässiga grunder, det erkänns.

Ett exempel på det är "Smaker från Fjällbacka" av Camilla Läckberg och Christian Hellberg. Enbart på grund av Läckberg och för att Moster inte är något fan av  hennes böcker (även om hon läser allt som skrivs klagar hon på allt ifrån stereotypa personligheter till språkbruk). Så trots att den var med på årets bokrea "såg" vi den inte. 

Men så knackade finaste grannarna på och ville låna ut sitt exemplar (köpt till "rea på rea-pris" eftersom även de varit skeptiska). Och Moster blev positivt överraskad. Bra och enkla recept, många tips och knep. Vackra bilder. Behändigt format. Trevlig text. Typiskt en sådan bok som vi gillar. Så "om inte om hade varit" hade vi säkert slagit ett slag för den för länge sen. Nu nöjer vi oss med att konstatera att Hellberg/Läckbergs Club Sandwich är grym! 


4 port

1 grillad kyckling
1 pkt skivad bacon
2 röda paprikor
1 rödlök
2 bifftomater (eller fyra vanliga)
12 skivor formfranska
1 pkt Philadelphiaost (200g)
4 blad romansallad
2 avokador
1 dl dijonsenap
2 dl vatten

Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper.
Halvera paprikorna, ta ur kärnorna. Lägg dem på en plåt med skalet uppåt och ringa över lite olivolja. Rosta dem i ugn på 225 grader tills de är mjuka och skalet börjar bli svart. Dra av skalet under rinnande kallt vatten (mycket enklare än mina tidigare försök med att lägga paprikorna i en plastpåse och sedan dra av skalet).
Skiva rödlök och tomat. Skölj sallad och rosta brödet. Bred philadelphiaost på brödet och varva bröd, kyckling, bacon, sallad, tomat, paprika och rödlök mellan skivorna.
Dela avokadon i bitar. Vispa ihop senap och vatten (dijonsenap innehåller mycket olja, så vatten är det enda som behövs för att få en god dressing), lägg ner avokadon och bjud avokadodressingen till club sandwichen.

Ps. Perfekt som lunch. Bjud klyftpotatis eller "pompa" till om Du vill ha det lite matigare. Och gillar Du inte dijonsenap eller avokado kan Du skippa paprika och servera "clubban" med en blandning av creme fraiche, majonnäs, curry och lite äppe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar