torsdag 7 april 2011

Hallongrottor

- av Fröken Lindas Moster

Det sägs ju ofta att det är resan som är målet, inte målet för resan. Det gäller ibland även mat och bak. När två små kompisar bakar hallongrottor hamnar en tredjedel av degen i de små magarna och en tredjedel på golvet. De öser på mängder med sylt som hamnar överallt utom i de små kakhålen. Då gäller det att släppa eventuell prestige och längtan efter estetiska bilder på bloggen. För jisses så roligt vi hade - och smaken på kakorna var det definitivt inget fel på!



ca 30 st hallongrottor

4½ dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
1 dl fast hallonsylt

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smör i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop en deg. Låt evenutellt degen vila en stund i kylen (då blir den lättare att hantera). Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg dem i formar på en plåt. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

Ps. Den här gången använde vi sylt på blåbär, hallon och jordgubbar från frysen. Gott det oxå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar