torsdag 28 april 2011

Grillad korv med bulgursallad och yoghurtsås

- av Mostern

Påskens varma väder gav sommarkänslor och tankar på sommarmat. På sommaren vill jag att maten ska vara lätt - både att laga och att äta. Inga krussiduller, alltså. I min familj grillar vi ofta korv. Och då menar jag riktig korv: välkryddade med hög kötthalt utan slaggprodukter. Eftersom vi har Rosas Handel på behändigt avstånd är vi bortskämda på den fronten. Deras kabanoss är en riktig favorit. Jag serverar den ofta med en bulgursallad (couscous går också bra) med tomater, rödlök, mango (eller galiamelon) och gurka. Till det en enkel yoghurtsås på krämig yoghurt smaksatt med lite salladskrydda och finhackade färska örter (basilika eller mynta). Funkar både som lunch och middag - och som picknickmat.
Ps. Kabanossen är god som den är oxå. Skiva upp och ät som tapas till en kall öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar