fredag 15 april 2011

Mandelrabarber med glass

- av Fröken Linda & Hennes Moster

Vi har tidigare talat om klassiska smakkombinationer (se nedan). För oss tillhör rabarber och kardemumma den kategorin, vare sig det handlar om bakverk eller glass. Just det sistnämnda testades nyligen tillsammans med en slags rabarberkompott som fick extra skjuts av den kryddiga glassen. Eller kanske var det tvärtom.....?



4 port
25 g mandel, ca ½ påse
300 g rabarber, ca 3 kraftiga stjälkar
2 msk smör
½ dl socker
½ dl vatten

Hacka mandeln och rosta den i en torr panna. Skär rabarberna i bitar. Smält smöret i en stekpanna (teflon) och fräs rabarbern i några minuter. Strö över socker och värm tills det smälter. Häll på vatten och låt koka i 3 minuter. Lägg upp på tallrikar med glass (vanilj). Strössla över mandel och servera genast.

Tidigare inlägg om smakkombinationer:
1. Chili, lime, ingefära och vitlök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar