lördag 2 april 2011

After eight-muffins!

-Föken Linda

Är ni som jag en stor After eight-älskare kommer dessa muffins bli en favorit. De har allt: seghet, kladdhet och mintsmak. Jag brukar servera dem med vaniljglass, men går att äta som de är - och att göra som en kladdkaka.

ca 12 st

Ingredienser:
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g (12 rutor) mintchoklad (after eight)
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
  • ca 12 bitar After eight

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör ner den försiktigt i äggblandningen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen med en slickepott.
Häll upp smeten i muffinsformar och stoppa in i ugnen på 175 grader i ca 12 min.

Ta ut muffinsarna och lägg en after eight på varje muffins. Stoppa in dom i ugnen igen i ca 2 min så chokladen smälter.

1 kommentar: