torsdag 14 april 2011

Asiatisk lax



Vissa smakkombinationer är klassiska. Lime, chili, vitlök, ingefära, sötma och säta är en sådan, inte sällan i thailändsk mat (då sältan kommer från fisksås). Vi använder detta ofta när vi lagar lax. 


 4 portioner

4 bitar laxfilé (skinn- och benfri), ca 500 g
1 tsk salt
1 tsk riven ingefära
1 tsk farinsocker
rivet skal av en lime och ca 1 msk limesaft
1-2 vitlöksklyftor (pressade)
½ finhackad röd chili
3 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Blanda alla andra ingredienser (utom grädden) och bred över fisken. Häll över grädden och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera med ris och lättstekta grönsaker.
Ps. Visst går det med annan grädde (även sojagrädde och matlagningsvarianten av Oatly), men risken är att såsen "skär sig".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar