måndag 28 mars 2011

Pasta med broccoli- och fetaost

- av Fröken Lindas Moster

Hittar Du som jag två broccolibuketter för tio kronor blir den här vegetariska vardagsfavoriten dessutom riktigt billig. Och ett tips från Latmaja: Det är inte nödvändigt att mixa fetaosten: det funkar lika bra att smula ner osten direkt i pastan. Vill man ha lite mer citronsmak kan man pressa lite saft över. Och Du, den här rätten är INTE god att värma dagen efter.



3/4 dl pumpafrön
2 buketter/stånd broccoli
250 g spaghetti
200 g fetaost
2 avokado
Rivet skal av en citron
Nymalen svartpeppar

Rosta pumpafrönen i en torr panna. Koka spaghettin. Ansa broccolin och låt den koka med i pastan de sista två minuterna. Spara en knapp decliter av kokvattnet och mixa det med fetaosten . Vänd ner skivad avokado i pastan och vänd sedan ner såsen. Strö på pumpakärnor, citronskal och nymalen peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar