lördag 3 september 2011

Sesamkakor

Till kategorin "nyttigare" kakor hör dessa sesamkakor som både kan tjäna som ett snabbt sätt att få upp blodsockret och som mellanmål ihop med ett glas mjölk till dottern.

/Moster

Ps. Vill Du ha kakorna "så nyttiga det bara går" använder Du oskalade sesamfrön. Själv har jag oftast skalade frön hemma (använder dem till allt från asiatisk mat till hamburgerbröd) och hade därför lite svårt att motivera mig till särskilt inköp för att göra kakor. Oavsett vilket är trricket är att låta honungen karamelliseras ordentligt (annars blir kakorna mer sega än knapriga) samtidigt som sesamfröna inte får brännas vid.




Till ca 20 kakor

3 dl sesamfrön
1,5  dl kokosflingor
1 dl honung
1 krm salt

Blanda alla ingredienser och häll blandningen i en stekpanna. Stek/rosta blandningen på medelhög värme tills honungen karamelliserats och frön/flingor rostats. Det tar ca 8-10 minuter. Rör hela tiden eftersom fröna lätt bränns. Häll smeten på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett papper ovanpå. Kavla ut smeten så att det undre pappret täcks. Låt svalna och stelna. Bryt sedan kakan i mindre bitar och förvara i burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar